Praktika eesmärgid, ootused ja kooli tutvustus

Aeg: 31. oktoober -25. november 2016

Koht: Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasium, Saaremaa

 

Eesmärgid:

Minu praktika eesmärkideks on

  • arendada läbi õppimise ja õpetamise enda ning oma kolleegide digipädevusi toetudes haridustehnoloogia erialal õpitule;
  • planeerida oma tegevust, analüüsida ja püstitada uusi eesmärke;
  • kasutada erinevaid IKT vahendeid ja haridustehnoloogilisi lahendusi oma õppetöös õpilaste aktiviseerimisel ja kolleegide koolitusel;
  • valmistada ette ja läbi viia tänapäevaseid õppetunde ning neid analüüsida.

Seega koostan praktikatundide konspektid ja viin läbi 8 tundi õpilastele, kus kasutan erinevaid vahendeid õppetöö huvitamaks muutmisel, analüüsin läbiviidud tunde ning laen 6 parimat tunnikonspekti koos tunnijärgsete eneseanalüüsidega üles Google Drive keskkonda õigeaegselt.

Koostan koolituskava ja viin läbi 4 tundi koolitust oma kolleegidele. Koolituskava ja kokkuvõtliku eneseanalüüsi laen üles Google Drive õigeaegselt.

 

Ootused:

Loodan, et tundide läbiviimine sujub tõrgeteta ja tehnika ei vea alt ning suudan täita oma eesmärgid.

Ootan, et õpilased ja kolleegid võtaksid huviga osa minu tundidest ja koolitustest ning saaksid uusi oskusi, mida edaspidi rakendada.

 

Kooli tutvustus:

Kooli koduleht: http://www.ktg.edu.ee/

Meie koolis õpitakse 7.-12.klassini. Meil on 10 klassikomplekti ja 16 õpetajat.

Koolis on 7 klassiruumi, arvutiklass, 4 kabinetti, raamatukogu, huvijuhiruum, merendusklass ja koolitusklass. Kõik klassiruumid on varustatud arvuti, projektori ja interneti püsiühendusega. Arvutiklassis on 15 arvutit, projektor ja interneti püsiühendus. Lisaks on koolil 17 IPadi õppetundides kasutamiseks. Kahes klassiruumis on digitahvel. WiFi ühendus on koolis  kõigis klassides alates november 2016.

Töötan koolis inglise keele õpetajana ja annan tunde kõigis klassides (7.-12.klass), lisaks veel individuaalõppijad.Viin läbi ka inglise keele kursusi ja eesti keele kursusi mitte-eestlastele.

Otseselt ma haridustehnoloogina ei tööta, sest meil on koolis infojuht ja arvutiõpetaja, kuid võimalusel aitan kolleege, kui oskan ning kasutan õpitud oskusi oma tundides.

Leave a comment